Tarinoita huumehelvetistä selviytymisestä, elämästä siinä maailmassa ja elämästä sen jälkeen. Tarinat on tosia ja sensuroimattomia. Pakoittain teksti saattaa olla rajua ja kaunistelematonta, mutta teksti on minun elämästä. Toivottavasti viihdyt mukana matkassa!

Kirjoittaja

Kirjoittaja

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1982 syntynyt lätkäfani Pohjois-Karjalasta. Ajauduin jo nuorena väärille teille ja sillä tiellä mentiin kymmenisen vuotta. Ensimmäiset hatsit pilveä poltin 17v ja viimeisen kerran otin subutexia tammikuussa 2011. Siitä saakka olen ollut kuivilla huumeista. Tämä on toinen kerta, kun elän elämääni ilman huumeita aikuisiällä. Ensimmäinen lopetus tapahtui vuosien 2005-2006 hujakoilla, mutta retkahdin uudelleen reilut 2v myöhemmin. Elämä ilman huumeita on ollut suurin muutos elämässäni. Kun opin elämään huume- ja rikollismaailmassa ja kasvoin sen aikana pojasta mieheksi, on tämä uusi, huumeeton elämä ollut varsin erikoista. Se on opettanut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja paljon oppimista on ollutkin. Mutta jokainen päivä selvinpäin on ollut hienompi ja parempi kuin yksikään huumepäissään vietetty päivä. Enää ei huumeet mua saa.

Minusta tuli ensimmäistä kertaa isä syksyllä 2015, kun sain terveen tyttövauvan. Olen tällä hetkellä kihloissa ja häitä olisi tarkoitus viettää vielä tämän vuoden aikana. Olen ollut kihlattuni, tulevan vaimoni, kanssa kohta 2,5v yhdessä, josta saman katon alla ollaan asuttu 2v. Loppu elämä tarjoaa vain taivaan rajakseen, jos sitäkään.

OTA YHTEYTTÄ

helvetistataivaaseen(c)gmail.com

Hae tästä blogista

5.1.2017

Pieni lääkkeiden hintavertailu Suomi vs. Espanja

Tämä blogiteksti  tuskin hirveästi kiinnostaa heitä, joilla ei ole aikomustakaan matkustaa lomalle/väliaikaisesti/pysyvästi Espanjaan, mutta heitä ketä tuo kiinnostaa ja tarve tietää lääkkeiden hintaeroja Suomen ja Espanjan välillä, niin tässä tulee kolmen eri mielialalääkkeen hintavertailu.

Paljon pitkin nettiä puhutaan siitä, että Espanjassa lääkkeet on halvempia ja täältä saa sellaisia lääkkeitä ilman reseptiä joita ei ikinä Suomessa saisi. Nämä asiat pitää paikkaansa. Tietääkseni mietoja rauhoittavia (tästä en kyllä varma ole) ja kipulääkkeitä saa ilman reseptiä, baby-Lyricoita saa ja ties mitä.

Mulla on kolmea eri lääkettä käytössä joten tämä hintavertailu on tosiaan pieni, mutta edes jotain. Esimerkiksi minä en löytänyt netistä sitten millään Lyrican hintaa täällä Espanjassa, emäntä tosin löysi pitkän kaivamisen jälkeen, joten tämän jälkeen se löytyy muiden iloksi vähän helpommin.

LYRICA 300MG


Suomessa viitehinta on näköjään laskenut 56 kpl paketille, joten ilman Kelan korvauksia se maksaa 110,15€. Se kellä on KELA kortissa sairauden nro 182, ei lääkkeelle jää hintaa kuin muutama euro. En ole nyt ihan varma mitkä alennukset vuonna 2017 Suomessa saa, mutta ainakin edellisvuonna peruskorvaus oli 40% ja alempi erityiskorvaus 65% joten silloin hinnaksi jäisi joko 66,09€ (40% alennus) tai 38,55€ nykyisestä hinnasta. Minulle vuodessa Lyricat Suomessa tulisi maksamaan hevosannoksesta paljoltikin johtuen (3kpl/pvä) tuolla 40% alennuksella huimat 1292,30€.

Espanjassa kyseinen lääke maksaa vain 58,84€ joten tilanteesta riippuen täällä tämä maksaa jopa enemmän, mutta ns normaalitilanteessa hinta ero on silti vain reilut 7€ eli säästöä tulee aika minimaalisesti kertaostoksen yhteydessä. Ilman alennuksia hintaero on toki iso, reilut 50€ per 56 kpl laatikko. Minulle vuodessa Lyricat tulisi täällä maksamaan huimat 1150,53€.

En siis lähtisi Lyrican "hakureissulle" tänne jos Suomessa jotain KELA korvausta saa. Jos taas joutuu Suomessa maksamaan täyden hinnan, niin säästöä kyllä tulee reippaasti jos ostaa täältä kolmen kuukauden edestä Lyricaa (3-4 pakettia X n. 51€ = 153-204€). Vuositasolla tietysti säästöä alkaa tulemaan jo kuudesta sadasta eurosta jopa kahdeksaan sataan euroon.

Kuitti Lyrican ja Mirtazapinin ostosta. Kuva: Omat arkistot

MIRTAZAPIN 30MG


Suomessa Mirtazapinin viitehinta 30 kappaleen paketille on 6,06€ ja KELA korvauksen (40%) jälkeen tälle lääkkeelle jäisi täten hintaa vain 2,68€. Halpaa kuin mikä. Vuositasolla tämä tulisi maksamaan (1 kpl/pvä) noin 32,16€.

Espanjassa tämä lääke sen sijaan maksaa peräti 17,06€ ja koska mitään alennuksia ei saa, on ero valtava, yli 14€ verrattuna Suomeen. Puhun valtavasta erosta sen vuoksi, että kun Suomessa lääkkeen hinta on minimaalinen muutaman euron verran, täällä saa maksaa tästä melkein kaksi kymppiä eli prosentuaalisesti ja vuositasolla ero on huima. Täällä nimittäin tämä tulee mulle maksamaan (sikäli jos täällä niin kauan on) vuodessa noin 204,72€.

Eli tätä lääkettä ei kantsi täältä ostaa jos sitä on mahdollisuus ostaa Suomesta (esim lomatilanteissa jne).

Peratsin 8MG

Kuitti Peratsinin ostosta. Kuva: Omat arkistot


Suomessa Peratsinin viitehinta on 19,86€ 100 kpl paketille, mutta koska vertailussa on nyt vain 50 kpl paketit (tosin Suomessa ei moista vissiin edes ole), lasken tuosta hinnasta puolet tähän eli 9,93€. Mun kohdalla tämä lääke tulisi silti maksamaan ilmeisesti 2,11€ (wtf), koska minulla on sairauden nro 112 KELA kortissa alennus täten 100% (olevinaan näemmä). Normaalitilanteessa (alennus 40%) lääke maksaa ostajalle 5,98€ (10,96€ 100 kpl paketti). Vuositasolla minun annoksella ( 1,5 kpl/pvä) Peratsinit tulisi maksamaan normaalialennuksella noin 60€, mutta minulle noin 11,55€, koska on tuo koodi 112 KELA kortissa.

Espanjassa Peratsinit maksaa 3,33€ (50 kpl paketti) joten eroa ei liiemmin tule (100 kpl 6,66€), mutta kuitenkin tämä(kin) kääntyy minulle kalliimmaksi, koska ei niitä alennuksia tule. Minulle vuositasolla Peratsin tulee maksamaan täällä noin 36,46€.

Tilanteesta riippuen täältä ostaessa tätä lääkettä ei säästöä montaa euroa tule kuukautta kohden, mutta jos sattuu täällä olemaan ja tarvitsee tuota lääkettä, miksipä ei ostaisi, kun kuitenkin muutaman euron siinä säästää.

Lääkkeiden kokonaiskustannukset vuositasolla


Minulle lääkkeet täällä Espanjassa tulee maksamaan vuodessa peräti 1391,71 euroa! Se on yli kahden kuukauden tili. Hohoijakaa...

Suomessa tämä setti maksaa minulle vuodessa 1336,01€ eli jopa halvemmaksi tulee kaiken kaikkiaan.

Että se siitä ainakin minun kohdalla, että lääkkeet on halvempia. Onhan ne jos viitehintoja tuijottaa, mutta koska Suomessa toimii KELA-alennukset, niin aika tasan tuntuu hinnat menevän. No Mirtazapin on Suomessa selkeästi halvempi lääke, kun taas Lyrica ja Peratsin halvempia täällä Espanjassa.

Tulipas kerrassaan sekavan oloinen postaus, anteeksi siitä (liikaa numeroita), mutta jospa tuosta joku tolkkua tarvittaessa saa.

Edit klo 16:10: Suomessa tosiaan on vielä se omavastuu 50€ jonka jälkeen vasta alkaa KELAn katto täyttymään. Unohdin tyystin tuon vaikka tämä keksintö on tuttu jo viime vuodelta.