Tarinoita huumehelvetistä selviytymisestä, elämästä siinä maailmassa ja elämästä sen jälkeen. Tarinat on tosia ja sensuroimattomia. Pakoittain teksti saattaa olla rajua ja kaunistelematonta, mutta teksti on minun elämästä. Toivottavasti viihdyt mukana matkassa!

Kirjoittaja

Kirjoittaja

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1982 syntynyt lätkäfani Pohjois-Karjalasta. Ajauduin jo nuorena väärille teille ja sillä tiellä mentiin kymmenisen vuotta. Ensimmäiset hatsit pilveä poltin 17v ja viimeisen kerran otin subutexia tammikuussa 2011. Siitä saakka olen ollut kuivilla huumeista. Tämä on toinen kerta, kun elän elämääni ilman huumeita aikuisiällä. Ensimmäinen lopetus tapahtui vuosien 2005-2006 hujakoilla, mutta retkahdin uudelleen reilut 2v myöhemmin. Elämä ilman huumeita on ollut suurin muutos elämässäni. Kun opin elämään huume- ja rikollismaailmassa ja kasvoin sen aikana pojasta mieheksi, on tämä uusi, huumeeton elämä ollut varsin erikoista. Se on opettanut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja paljon oppimista on ollutkin. Mutta jokainen päivä selvinpäin on ollut hienompi ja parempi kuin yksikään huumepäissään vietetty päivä. Enää ei huumeet mua saa.

Minusta tuli ensimmäistä kertaa isä syksyllä 2015, kun sain terveen tyttövauvan. Olen tällä hetkellä kihloissa ja häitä olisi tarkoitus viettää vielä tämän vuoden aikana. Olen ollut kihlattuni, tulevan vaimoni, kanssa kohta 2,5v yhdessä, josta saman katon alla ollaan asuttu 2v. Loppu elämä tarjoaa vain taivaan rajakseen, jos sitäkään.

OTA YHTEYTTÄ

helvetistataivaaseen(c)gmail.com

Hae tästä blogista

2.10.2016

Sairaan ruma maailma

Twitteristä saa toisinaan aivan loistavia aiheen tynkiä, ihan pelkistä hashtageistakin. No tuo otsikko on mun oma hashtag aiheeseen, jonka selostajalegenda Kaj Kunnas twiittasi. Hän twiittasi tuosta Filippiinien, ilmeisesti täysin seonneesta presidentti Duterten ilmoituksesta tappaa kaikki maansa noin 3 miljoonaa huumeiden käyttäjää... Tuo vetää hiljaiseksi, todella hiljaiseksi.

Rupesin funtsimaan, että näinkö vitun sairaaksi meno maapallolla on mennyt, että pitää riippuvuustaudista kärsiviä tappaa...? Ei millään vaikka hoitoon? Toki tässä luultavasti lasketaan kuluja ja tappaminen todettu halvimmaksi vaihtoehdoksi. Vaihtoehdoksi, mitä ei pitäisi edes olla olemassa. Ei ikinä edes mielessä. Mutta näin vaan on.

Kysyn vaan, mistä lähtien ihmishengen arvo muuttunut näin arvottomaksi? Toki tilanne tuolla ei meihin täällä vaikuta juuri millään lailla, mutta ihan vaan yleisesti näitä, kun miettii, niin ei vaan riitä äly tätä käsittämään. Tuohon nähden meillä on huumelaki aika mallillaan, vaikka nykyisestä huumelaista on aika jo ajanut ohi aikoja sitten.

Sitten eräs twiittasi kuinka saa olla todella alkoholisoitunut, että siihen puututaan, mutta annapas olla, kun menet spliffin polttamaan tai vetämään viivat nokkaan. Olet heti rikollinen, yhteiskuntakelvoton roisto, narkomaani ja syrjäytynyt rassukka, johon yhteiskunta ei tahdo millään tarjota ojentavaa kättään. Kyllähän osassa paikkakunnista saa Suomessa hyvin hoitoa, mutta näitä on vähän sillä jonot on isot ja osaamista ja rahaa vähän. Lähes jokaiselta joka on käynyt tai on menossa hoitoon, saan kuulla kuinka vaikeaa on päästä, juuri edellä mainittujen asioiden takia. Korvaushoidot toimii vissiin ihan hyvin, mutta tuossa olisi hyvä ehkä panostaa vielä siihen, että siellä mistä subut käydään, voisi vaihtaa kuulumisia tai muuten oleskella eikä kasipallot sulatukseen ja näkemiin. Olen kuitenkin kuullut, että täällä meillä päin täällä susirajalla panostetaan tuohon ja tiedä vaikka, jos aikanaan nimeltä mainitsematon mesta on se kaikista paras Suomessa ;) Potentiaalia siihen on ainakin, rutkasti.

No joka tapauksessa tämän kirjoituksen pointti on se, mitä tuo otsikko tarkoittaa. Nykyään ihmiset aletaan laskemaan eurot ja dollarit etusijalla eikä panosteta ihmisenä ihmiselle metodiin, joka on eittämättä kaikista paras tapa hoitaa asiakaspalvelua, alalla kuin alalla. Kysykää vaikka kentällä olijoilta, tavallisilta ihmisiltä, kuluttajilta. Ei kukaan tavan kansalainen halua, että meitä mietitään paljonko me tuotetaan pukuherroille ja paljonko meistä tulee kuluja ja käytännössä sen mukaan meitä kohdellaan. Jokainen haluaa inhimillistä kohtelua eikä lokerointia.

Maailma on muuttunut rumaksi, sairaaksi, jossa intressit yhteiskunnan silmistä katsottuna on kaukana, kaukana siitä, mitä me kansalaiset halutaan. Oikeasti ei tarttee polttaa kuin yhden savut kukkaa ja sä oot täysin toivoton retku, mutta kaksin käsin viinan juontia ja humalassa sekoilua katsellaan monesti ihan liian kauan. Tämäkin lähinnä tuli mieleen näin isosti, koska fb:ssä kiertää kuva sievästä nuoresta naisesta joka on kohdannut karmivaa perheväkivaltaa ja hänen naama paskaksi hakattu kuvansa leviää kulovalkean tavoin Facebookissa. Tuossakin tapauksessa mies on juonut alkoholia reippaasti pidemmän aikaa ja pikku hiljaa tullut väkivalta ja manipulointi kuvioihin. En voi sietää moista. Joka kerta, kun näitä juttuja tulee silmien eteen, en voi olla palaamatta omaan paskuuteen ja vuoteen 2008 ja siihen, mitä itse tein silloiselle avopuolisolle. No siitä on oma kirjoitus julkaistu aikoja sitten, eikä siitä tämän enempää.

Tämä on vain minun mielipide, mutta tuossa asetelmassa viina vs. muut päihteet, pitäisi molemmissa mennä vähän vastaan toisia. Eli ei ihan niin tiukkaan tuomittaisi heti täyspaskaksi jos huumeita käyttää, annetaan ihmisille mahdollisuus parantaa tapansa ja kuntouttaa se. Niin minullekin annettiin ja ei tuo lopputulos mun kohdalla nyt niin huono ollut. Viinan kohdalla taas pitäisi siihen puuttua heti, kun alkaa oireilua tms olla ilmassa. Miten paljon lähinnä naiset kohtaa perheväkivaltaa, koska ukko juo ja pieksää kännissä puolisonsa. Tai jos on yksinäinen ihminen jolla viina karannut lapasesta ja aamut alkaa huikalla tai kahdella, niin näihin pitäisi puuttua ajoissa. Ei pitäisi laskea tilannetta siihen, että ihminen on rauniona viinan vuoksi. Se on melko myöhäistä siinä vaiheessa, kun jotakin todella vakavaa tapahtuu.

Sairaan ruma maailma saadaan sairaan kauniiksi maailmaksi vain siten, että meistä jokainen on valmis muuttumaan. Ei voi odottaa muutosta jos ei itse ole valmis muuttumaan.

Mikään kun ei tapahdu itsestään, vaan kaikki lähtee sinusta itsestä.