Tarinoita huumehelvetistä selviytymisestä, elämästä siinä maailmassa ja elämästä sen jälkeen. Tarinat on tosia ja sensuroimattomia. Pakoittain teksti saattaa olla rajua ja kaunistelematonta, mutta teksti on minun elämästä. Toivottavasti viihdyt mukana matkassa!

Kirjoittaja

Kirjoittaja

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1982 syntynyt lätkäfani Pohjois-Karjalasta. Ajauduin jo nuorena väärille teille ja sillä tiellä mentiin kymmenisen vuotta. Ensimmäiset hatsit pilveä poltin 17v ja viimeisen kerran otin subutexia tammikuussa 2011. Siitä saakka olen ollut kuivilla huumeista. Tämä on toinen kerta, kun elän elämääni ilman huumeita aikuisiällä. Ensimmäinen lopetus tapahtui vuosien 2005-2006 hujakoilla, mutta retkahdin uudelleen reilut 2v myöhemmin. Elämä ilman huumeita on ollut suurin muutos elämässäni. Kun opin elämään huume- ja rikollismaailmassa ja kasvoin sen aikana pojasta mieheksi, on tämä uusi, huumeeton elämä ollut varsin erikoista. Se on opettanut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja paljon oppimista on ollutkin. Mutta jokainen päivä selvinpäin on ollut hienompi ja parempi kuin yksikään huumepäissään vietetty päivä. Enää ei huumeet mua saa.

Minusta tuli ensimmäistä kertaa isä syksyllä 2015, kun sain terveen tyttövauvan. Olen tällä hetkellä kihloissa ja häitä olisi tarkoitus viettää vielä tämän vuoden aikana. Olen ollut kihlattuni, tulevan vaimoni, kanssa kohta 2,5v yhdessä, josta saman katon alla ollaan asuttu 2v. Loppu elämä tarjoaa vain taivaan rajakseen, jos sitäkään.

OTA YHTEYTTÄ

helvetistataivaaseen(c)gmail.com

Hae tästä blogista

26.9.2016

Huumesota loppui, mitä tilalle?

Nyt kun huumesota on virallisesti myönnetty menneen vituiksi ja se on loppu (tosin ei Filippiineillä), voidaan ynnäillä mitä sillä saavutettiin. Lopussa tiivistetysti.

Pelkästään Yhdysvalloissa huumesota vei dollareita biljoonan edestä. Kyllä, biljoonan eli tuhat miljardia dollaria. Tämä sota kesti yli 40 vuotta ja tuloksena on se, että rahat meni ja Meksikossa kymmeniä tuhansia (arvio 60 000 - 90 000) ihmisiä murhattiin 6 vuoden aikana milloin minkäkin syyn verukkeella, tai jopa ilman syytä. Sama tosin jatkuu tällä hetkellä Filippiineillä, jossa tapetaan kaikki keillä on mitään tekemistä huumeiden kanssa. Tämän julisti maan presidentti Rodrigo Duterte ja vain 10:ssä viikossa on tapettu yli 3500 ihmistä. Näistä poliisi on tappanut 1105 ihmistä, muut on hämärän peitossa. Keskiarvo surmille on tällä hetkellä 47 ihmistä per päivä. Duterten vaalilupaus oli, että 6:ssa kuukaudessa tapetaan jopa 100 000 ihmistä joilla on kytköksiä huumekauppaan tai huumeisiin ylipäätänsä. No Duterte vinkuu nyt lisäaikaa, sillä ei kuulemma kerkiä tuohon lukemaan tuossa ajassa...


Tässä ja tai tuossa ei ole mitään vitun järkeä!


Kelatkaa miten täynnä vankilat on tuolla Filippiineillä. Miettikää miten täynnä hautausmaat ja vankilat on jenkeissä ja latinalaisessa amerikassa. Ja suurin osa on huumeiden takia lukittuna jopa loppuelämäksi.


Mä en kannata huumekauppaa en missään nimessä, koska ne myy kuolemaa ja ehkä joidenkin tahojen kuolemat on jopa oikeutettuja, mutta valtaosa ns. rivimiehistä ja -naisista tartteisi vaan laadukasta hoitoa eikä vankilaa! Miten jossain vankilassa huumeriippuvuus paranee? No ei mitenkään.Iänikuinen vääntö kannabiksesta


Yksi suurimmista ellei suurin osa näistä huumetuomioista liittyy kannabikseen. Siihen samaan luonnon tuotteeseen jonka haitat on pienimmät kaikista päihteistä. Tupakka ja alkoholi on laillisia päihteitä, mutta samalla kyseiset tuotteet on pahimpia kaikista päihteistä. Mulla ei edes maalaisjärki riitä siihen, että miten vitussa kaikki on väärinpäin?! Miettikää nyt, se vaarattomin ja vähiten haittoja aiheuttava päihde on kielletty (aiheuttaa toki liikaa vedettynä myös haittoja) ja sen takia jengiä lusii kiven sisällä, mutta samaan aikaan eniten haittoja tuottavat on laillisia ja kaikkien saatavilla?! Kuinka monesti saadaan lukea uutisia jossa mökkireissun päätteeksi humalassa tapetaan se mökkikaveri siihen tuvan eteen? Liian monesti. Mutta kuinka monesti luetaan uutisia, että pilviveikko on aiheuttanut harmaita hiuksia jollekin? Miten ihmeessä nämä asiat on väärinpäin?


No maailma on nyt isossa murrosvaiheessa jossa me täällä Suomessa apinoidaan vuoden tai useamman viiveellä lähinnä sitä, mitä jenkeissä tehdään. Jenkeissä kannabis on jo laillinen päihde monessakin osavaltiossa ja tulokset on olleet hyviä. Käyttö ei ole lisääntynyt, haitat on pysyneet samoissa kuin ennenkin eli aika vähissä ja samalla on kilissyt yli 100 miljoonaa dollaria verorahoja näistä. En tiedä, mutta Suomessa kun on tämä talouskriisi ym päällä ja lama sen kuin vaan jatkuu (taitaa olla jo pidempi kuin 90-luvulla), päihdehaitoista tulevat kuluerät isonee, vankeja entistä enemmän jne, niin miksi ihmeessä ei täälläkin tyypattaisi tuota kannabiksen laillistamista?


Mä oon sitä mieltä, että niin paljon on tullut kannabiksen laillistamista puoltavia tutkimustuloksia ja aika harva tutkimustulos enää pystyy kampoihin pistämään, että kannabis olisi jotenkin paha asia (alkaa vastustajien argumentit loppumaan), niin mun mielestä kannabis pitäisi laillistaa tai ainakin dekriminalisoida. Vallitsevassa tilassa mikä täällä härmässä on se, että ha-merkintä tulee hyvin helposti ja nopeasti ja se vaikeuttaa työllistymistä, opiskelua jne ja samalla hoitoon meneminen on yhtä vaikeaa kuin ennenkin. Koska häpeä ja leimaantuminen. Kannabiksen laillistaminen / dekriminalisointi vähentäisi kuluja hoitopuolella, poliisit voisi keskittyä oikeiden rikollisten kiinni saamiseen, kun ei tarvitsisi kytätä jotain kotikasvattajaa kuin mitäkin suurrikollista. Samalla siitä tulisi verorahoja varmasti tuo sama kuin mitä esim. Coloradossa oli tullut (yli 100 miljoonaa dollaria) per vuosi. Jos kannabis laillistettaisiin, pieni kotikasvatus sallittaisiin (tyyliin 3-5 kasvia) ja pienten määrien hallussapito sallittaisiin (esim. 5 ketolaa) ja kannabista voisi ostaa erikoisliikkeistä tai vaikkapa alkuun Alkon kautta, niin rikollisuus vähentyisi sekä väkivalta ja sen uhka pienenisi. Luulisi tuon kelpaavan valtiollekin? Yksi yö linnassa maksaa veronmaksajille noin 200€. Se on aika paljon jos miettii, että joku lusii kännipäissään tehdystä taposta 5 vuotta, niin se tekee rapiat 350 000 euroa siellä käynti. No tästä on puhuttu ennenkin.


Luulisin näin alkuun tuon dekriminalisointi olevan se juttu, myös kovemmissa huumeissa. Eli käytöstä ei tulisi sakkoja eikä huumausaineen käyttömerkintää minnekään rekisteriin. Tämä helpottaisi montaakin seikkaa, eniten sen ihmisen, sillä moni pystyy kuitenkin ihan normaalista käymään töissä. Se mitä vapaa-ajalla tekee, niin luulisi sen olevan henkilökohtainen asia. Ei käytöstä pidä antaa rangaistusta. Vaan hoitoa jos näyttää mopo karkaavan. Monella huumeiden käyttö on viihdekäyttöä eli vkl otetaan mitä otetaan ja arkena painetaan duunia / käydään koulussa jne.


Nyt on korkea aika lopettaa tämä nykyinen käytäntö, sillä se ei ole tuottanut oikeastaan minkäänlaisia positiivisia tuloksia. Nyt pitää keskittyä haittojen vähentämiseen, koska huumeet ei tule koskaan loppumaan tästä maailmasta. Se jos joku on varma asia.Huumesodan lopputulos:


- Rahaa meni pelkästään Yhdysvalloissa biljoona dollaria reilun 40 vuoden aikana

- Ihmisiä kuoli tässä sodassa kymmeniä ellei jopa satoja tuhansia
- Huumeita on tänä päivänä enemmän kuin koskaan ennen
- Huumeita saa tänä päivänä helpommin kuin ikinä ennen
- Perinteisten huumeiden rinnalle on tullut muuntohuumeet eli ns tutkarit
- Tutkareita kehitellään jatkuvasti eri versioita ja kieltolaki seuraa perässä, mutta reilusti jäljessä

= Ei siis tehnyt mitään hyvää vaan pelkkää pahaa ja koko hommassa täydellinen epäonnistuminen.


Nyt on siis nähty mihin kieltolaki johtaa. Se johtaa kannabiksesta vahvempiin, koska siinähän on jo huumeita vedetty, helpompi siis jatkaa laittomilla teillä. Niin kävi itsellekin. Kieltolaki myös hidastaa hoitoon menemistä, koska käyttäjä ei halua, että hänen vetämisestä tietäisi kaikki. No on se alkoholisteillakin vaikeaa se hoitoon meneminen edelleen, mutta se on jotenkin hyväksyttävämpää, olla siis alkon takia hoidossa kuin jos olisi huumeiden takia. Toiveena olisi itsellä, että kannabiksen käyttäjät uskaltaisi mennä hoitoon ilman leimaantumista nykyistä helpommin, mutta se on yhtä vaikeaa niin kauan, kun kieltolaki jauhaa. Ja edelleen korostan sitä, ettei kannabis kaikille sovi. Niin ei sovi alkoholikaan (esim. itselle ei kirkas viina sovi ollenkaan), mutta lukuisten tutkimusten mukaisesti kannabis on kuitenkin vähiten pahaa aiheuttava päihde tässä maailmassa. Otetaan tähän loppuun esimerkiksi sellainen ns battle, että siinä missä alkoholi aiheuttaa jopa syöpää, kannabis parantaa jopa syövästä. Eli täydelliset vastakohdat ja toinen näistä on laillinen, toinen ei...


Maailma tosissaan muuttuu ja me siinä mukana. Se päivä vielä tulee, että kannabis on laillinen päihde ja sitä jakaa esim. Alko ja kovatkin huumeet tullaan dekriminalisoimaan. Nyt pitää keskittää kaikki voimavarat ja rahat haittojen vähentämiseen, eikä hakata päätä seinään nykyisellä mallilla.


Ja mä tiiän, se joitain ihmisiä pelottaa jotta mihin esim kannabiksen laillistaminen johtaa. Kun ei osata viinaakaan käyttää... Tähän syynä on lähinnä propaganda mitä on syötetty lehtien, etenkin telkkarin ja myös netin välityksellä. Ymmärrän kyllä, että monella se on hyppy tuntemattomaan ja helposti miettii, että homma karkaa käsistä, mutta samalla voi miettiä ja lohduttautua sillä faktalla, että Portugalissa dekriminalisoinnin jälkeen käyttö ei lisääntynyt, mutta kuolemat ja vakavat taudit vähentyivät...


Miksi ei muka meilläkin menisi niin?