Tarinoita huumehelvetistä selviytymisestä, elämästä siinä maailmassa ja elämästä sen jälkeen. Tarinat on tosia ja sensuroimattomia. Pakoittain teksti saattaa olla rajua ja kaunistelematonta, mutta teksti on minun elämästä. Toivottavasti viihdyt mukana matkassa!

Kirjoittaja

Kirjoittaja

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1982 syntynyt lätkäfani Pohjois-Karjalasta. Ajauduin jo nuorena väärille teille ja sillä tiellä mentiin kymmenisen vuotta. Ensimmäiset hatsit pilveä poltin 17v ja viimeisen kerran otin subutexia tammikuussa 2011. Siitä saakka olen ollut kuivilla huumeista. Tämä on toinen kerta, kun elän elämääni ilman huumeita aikuisiällä. Ensimmäinen lopetus tapahtui vuosien 2005-2006 hujakoilla, mutta retkahdin uudelleen reilut 2v myöhemmin. Elämä ilman huumeita on ollut suurin muutos elämässäni. Kun opin elämään huume- ja rikollismaailmassa ja kasvoin sen aikana pojasta mieheksi, on tämä uusi, huumeeton elämä ollut varsin erikoista. Se on opettanut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja paljon oppimista on ollutkin. Mutta jokainen päivä selvinpäin on ollut hienompi ja parempi kuin yksikään huumepäissään vietetty päivä. Enää ei huumeet mua saa.

Minusta tuli ensimmäistä kertaa isä syksyllä 2015, kun sain terveen tyttövauvan. Olen tällä hetkellä kihloissa ja häitä olisi tarkoitus viettää vielä tämän vuoden aikana. Olen ollut kihlattuni, tulevan vaimoni, kanssa kohta 2,5v yhdessä, josta saman katon alla ollaan asuttu 2v. Loppu elämä tarjoaa vain taivaan rajakseen, jos sitäkään.

OTA YHTEYTTÄ

helvetistataivaaseen(c)gmail.com

Hae tästä blogista

14.7.2016

Näkökulma: Kieltolaki on portti kovempiin huumeisiin

Se ei valitettavasti ole se kannabis vaikka kuinka niin väitettäisiin ja luultaisiin. On kiva toki uskoa johonkin mitä on toitotettu mediassa ja keskustelupalstoilla, mutta vielä kivempaa olisi uskoa siihen, mikä oikeasti on se porttiteoria kohti kovia huumeita. Se nimittäin auttaa ymmärtämää asioita oikeassa kuvassa. Kuplat yleensä puhkeaa, niin käy vielä tämänkin kanssa.

Äkkiä tulee mieleen sellainen, että millä käytännössä kaikki aloittaa päihteiden käyttönsä? Onko se kannabis? Aika harvalla on, mutta varmasti jotkut jopa tuolla aloittaa (tai suoraan kovilla), mutta eiköhän se suurimmassa osassa tapauksia ole kuningas alkoholi. Ensin vedetään ne elämän ensimmäiset kännit jota seuraa jatkoa monenkin kohdalla, mukana saattaa kulkea tupakka ja sitten vasta kosketaan kannabikseen. Jos kosketaan, ei kaikki vedä hatsia, mutta ne ketkä vetää, elämänkaari on tuollainen, ei kaikilla, mutta suurimmalla osalla.

En siltikään lähtisi osoittamaan sormella alkoholia. Siis, että kaikki olisi sen syytä. Moni silti sillä aloittaa ja tässä on selkeä syy ja seuraus, mutta ei se alkoholin vika kokonaan ole, että jossain vaiheessa ihminen sortuu huumeisiin. Ei se ole myöskään pilven syytä, että näin saattaa käydä. Tai on se tavallaan, mutta nyt päästäänkin siihen aikalailla todellisen porttiteorian kimppuun.

Kieltolaki. Se on se joka ajaa ihmiset monesti vahingon kautta koviin huumeisiin. Miettikää, jannu hiisaa lätkää/kukkaa ja se loppuu. No mitä se tekee? Soittaa tutulle tyypille jolta saattaisi pilveä löytää. Menee sinne ja ups, ei ole nyt pilveä, mutta olisi mulla tämmöistä valkeaa jauhetta. Otatko sitä? No testataan ja se tie aukeaa heti. Tarkoitan tällä sitä, että koska kannabis on kielletty päihde eikä sitä saa kasvattaa himassa, vaan joutuu laittomasti hommaamaan, monesti siellä mistä sitä saa, on muutakin tarjolla. Ja koska kannabis on laiton päihde, huume, on kynnys kokeilla myös muita huumeita loppujen lopuksi aika matala. Jos taas kannabista saisi kasvattaa vaikka se 5 kasvia omaan käyttöön, ei tämä jannu koskaan soittaisi sille diilerille ja menisi sen luokse. Näin hän välttyisi törmäämästä koviin huumeisiin. Siinä on kuitenkin aika heikoilla jos hatsia lähtee hakemaan, eikä sitä olekaan, mutta on muuta, niin tiukkaa tekee kieltäytyä. Ja siinä samalla sosiaalinen paine nostaa päätään. Ja koska kovat huumeet antaa aika maagisen olon alkuun, siihen jää helposti koukkuun ja ralli on valmis.
Kuva: Oma arkisto

Kieltolaki tekee kannabiksesta sekä muista laittomista päihteistä kiellettyjä hedelmiä. Ja monesti juuri se, että joku on kielletty hedelmä, ihmistä kutkuttaa testata sitä. Jos tuo tuosta häviäisi välistä, kokeilu intoakin olisi vähemmän.

En nyt tässä halua maalailla huikeita kuvia kannabiksesta, mutta koska juuri kannabista on väitetty portiksi kovempiin huumeisiin, ja koska kannabiksesta puhutaan huumeena, haluaisin painottaa sitä, että ei se niin mene vaan todellisuudessa tämä kieltolaki sen tekee.

Asia ranskalaisilla viivoilla:

- Kannabis on laiton päihde
- Sitä joutuu siis hommaamaan laittomasti
- Hankkiminen altistaa ihmisen kovien huumeiden luokse, epämääräisiin asuntoihin
- Ja sitä kun on siinä tarjolla ja vaihtoehtona, helposti sortuu niihin

- Jos kannabis olisi laillinen päihde, ei tarvitsisi mennä sinne missä on muutakin tarjolla
- Voisi kasvattaa kotona eikä näkisikään kovia huumeita
- Ihmiset on sinällään kärryillä, että pilvi on porttihuume, mutta tämä johtuu vain sen laittomuudesta
- Kieltolaki aiheuttaa siis sen, että ihminen yleensä näkee piriä, subua yms paskaa
- Mikään päihde ei itsessään aiheuta sitä, että tekisi mieli jotain muuta
- Ei alkoholi, tupakka tai kannabis
- Siksi on loppujen lopuksi ihan turhaa väittää, että alkoholi tai kannabis on syyllinen siihen, että lopulta sniffataan piriä

Oma kokemus aiheesta


Mä itse en ole ikinä syyttänyt kannabista tai alkoholia siitä, että olen muutakin vetänyt. Alkon jälkeen tutustuin pilveen ja sitä hiisasin parisen vuotta, käyttäen samalla alkoholia. Katsoin puoli vuotta vierestä, kännissä ja pilvessä, kun muut valvoi öitä piripäissään ja kertoivat kaikkia siistejä juttuja (omasta mielestä) mitä oli käynyt piripäissään. Sitten ratkesin, kun sitä jengillä siinä oli enkä enää jaksanut olla vain sivusta seuraaja. Eli sosiaalinen paine ajoi lopulta käyttämään piriä ja sen jälkeen olikin jo helppo tyyppailla subua jne. En usko, että piriä tai muuta olisi siinä mittakaavassa koskaan ollut tarjolla jos kannabis olisi ollut laillinen päihde. Jos olisin poltellut vain pilveä, saattaisin sitä edelleen käyttää eikä kokemusta piristä, subusta jne. Näin olisi jäänyt hihaan heittokin testaamatta. Halusin i.v:nä ollessani ankarassa humalassa. 5 sekuntia myöhemmin olin täysin selväpäinen. Kohahti ihan vaan "vähän" ja laattasin kaikki alkoholit veke. Joskus olen sitä miettinyt, että kumpa vaan olisin pysynyt pilvessä, niin olisin säästynyt monelta mielipahalta ja ongelmalta. Jos jotakin haluan syyttää itseni lisäksi siitä, että olen käyttänyt kovia huumeitakin, syytän kieltolakia.

Kannabis on selkeä avain ja vedenjakaja koko huumekupletissa. Sikäli on jopa perusteltua pitää sitä porttihuumeena, mutta vain, koska se laiton päihde. Ei siksi, että se on kannabista.