Tarinoita huumehelvetistä selviytymisestä, elämästä siinä maailmassa ja elämästä sen jälkeen. Tarinat on tosia ja sensuroimattomia. Pakoittain teksti saattaa olla rajua ja kaunistelematonta, mutta teksti on minun elämästä. Toivottavasti viihdyt mukana matkassa!

Kirjoittaja

Kirjoittaja

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1982 syntynyt lätkäfani Pohjois-Karjalasta. Ajauduin jo nuorena väärille teille ja sillä tiellä mentiin kymmenisen vuotta. Ensimmäiset hatsit pilveä poltin 17v ja viimeisen kerran otin subutexia tammikuussa 2011. Siitä saakka olen ollut kuivilla huumeista. Tämä on toinen kerta, kun elän elämääni ilman huumeita aikuisiällä. Ensimmäinen lopetus tapahtui vuosien 2005-2006 hujakoilla, mutta retkahdin uudelleen reilut 2v myöhemmin. Elämä ilman huumeita on ollut suurin muutos elämässäni. Kun opin elämään huume- ja rikollismaailmassa ja kasvoin sen aikana pojasta mieheksi, on tämä uusi, huumeeton elämä ollut varsin erikoista. Se on opettanut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja paljon oppimista on ollutkin. Mutta jokainen päivä selvinpäin on ollut hienompi ja parempi kuin yksikään huumepäissään vietetty päivä. Enää ei huumeet mua saa.

Minusta tuli ensimmäistä kertaa isä syksyllä 2015, kun sain terveen tyttövauvan. Olen tällä hetkellä kihloissa ja häitä olisi tarkoitus viettää vielä tämän vuoden aikana. Olen ollut kihlattuni, tulevan vaimoni, kanssa kohta 2,5v yhdessä, josta saman katon alla ollaan asuttu 2v. Loppu elämä tarjoaa vain taivaan rajakseen, jos sitäkään.

OTA YHTEYTTÄ

helvetistataivaaseen(c)gmail.com

Hae tästä blogista

22.6.2016

Jokaiselle tulee heti tietty mielleyhtymä, kun kuulee sanan "huume"

Se on samantien yhtäkuin amfetamiini, heroiini, subutex, ekstaasi, muuntohuumeet, LSD, jopa kannabis, mutta kenties se kaikista pahin unohtuu... Alkoholi.

Se, miksi ihmisillä, minullakin yhtälailla, tulee aina nuo mainitsemani tai vastaavat huumeet mieleen, kun kuullaan sana huume. Mutta kukaan ei muista tai jopa tiedä, että päihde nimeltä alkoholi on yksi pahimmista, eniten tappavimmista ja vaarallisimmista päiht... Huumeista. Kyllä huumeista.
Kuvituskuva: canadiancentreforaddictions.org

Huume = huumausaine = aine joka päihdyttää. Miksi siis niin sujuvasti ja täysin unohtaen alkoholista ei puhuta huumeena vaan tuotteena? On kaljaa, siideriä, lonkeroa, tiukkaa viinaa, viiniä, viskiä, konjakkia jne.

Alkoholista ei ole koskaan puhuttu huumeena. Kaikista alussa mainituista päihteistä sen sijaan puhutaan, myös siitä niin hehkutetusta kannabiksesta. No aikalailla alkaa olla jo yleisestikin tiedossa kohtuu suurelle yleisölle, että se kaikista vaarattomin päihde on tosiaan kannabis. Ei täysin vaaraton, niinkuin ei yksikään päihde, mutta se kaikista vähiten ongelmia aiheuttava. Tätä väitettä tukee lukemattomat sivut ympäri nettiä, lehtiä ja kirjoja.
C.R.E.A.M (Cash Rules Everythin' Around Me) Kuvituskuva: junosunderland.deviantart.com

Mun tämän kirjoituksen pointti on se tasa- ja yhdenvertaisuus sekä rahan voima. On jotenkin ihan uskomatonta kuinka moni ihminen ei edes tiedä, että alkoholikin on huume. Se on vain laillinen sellainen jolla valtio ym saa rahaa. Ja tästä päästäänkin tähän koko kuplan ytimeen. Raha määrittelee mikä on laillista, mikä on huumetta ja mikä ei. Amfetamiinilla ei tienaa verovaroja eikä mitään muutakaan. Ei myöskään esim. muuntohuumeilla eikä muillakaan alussa mainituilla. Lääkekäytössä olevat kannabis ja subutex sekä muut vastaavat tuo rahaa eritoten lääkefirmoille ja isot herrat nauravat matkalla pankkiin. Kannabista on hankala kontrolloida, joten se on vielä toistaiseksi laiton päihde. Ja ajatella; jos kannabis laillistettaisiin, sehän auttaisi todella moniin vaivoihin, ihan mielenterveyspuolen ongelmiin myös (masennus, unettomuus ym) eikä vain fyysisiin ongelmiin. Tämä taas tietäisi lääkefirmoille satojen miljoonien tai jopa miljadiluokan tappioita, kun perinteiset myrkyt kuten SSRI-lääkkeet ja kovat kipulääkkeet ei enää tekisikään kauppaansa. Jengi kasvattaisi itselleen kukkaa ja voisi hyvin. Alkoholin kulutus laskisi ja se taas tietyille tahoille ei käy, koska raha. Sillä raha on se mikä määrää täällä maapallolla, siksi hangataan joka asiassa vastaan viimeiseen saakka.

Mutta niin. Palataan alun purpatukseen. Meille on iät ja ajat mainostettu ja myyty alkoholia käyttämällä siitä sanaa alkoholi. Ei huume, koska sana huume on voimakas, pelottava ja synkkä sana. Jokainen luo oman kuvitelmansa siitä, mitä huume on ja miltä huumeiden käyttäjä näyttää. Likaiset narkkiluolat, käsivarret tikattu umpeen, huolimaton ulkonäön siisteys jne. Alkoholista taas ihmiset luo kuvitelman, että se on ensinnäkin A) hyväksyttävää (onhan se laillista), B) se on kivaa ja siistin näköistä (drinkkilasit jne) ja C) ihmiset voi hyvin. Toki sitten ääritapauksissa mielikuva on se rähjäinen, koditon puistojuoppo joka nukkuu sillan alla ja on kännissä jo aamu 10 aikoihin. Molemmat mielikuvat sekä huumeista tulleet mielikuvat ei ole vääriä, sillä ihan Suomessakin noihin mielikuviin mahtuu ihmisiä, paljon.

Silti tämä laillinen ja hieno nautintoaine tappaa ihmisiä varmasti eniten, tavalla tai toisella ja jos ei tapa, niin voisin mututuntumalla sanoa, että kaikista päihteistä eniten aiheuttaa kaikenlaisia sairauksia jne. No siihen vaikuttaa tietysti monta syytä, kuten sen helposti saatavuus, markkinointi, hintataso ja tietysti se koukuttuminen. Jos tänä päivänä, vuonna 2016, alkoholi tulisi markkinoille, sitä ei ikinä laillistettaisi. Ei sellaista hermomyrkkyä (linkki vie studio55.fi juttuun) kuin alkoholi, voitaisi mitenkään laillistaa. Meidän kulttuurissa alkoholin kulutus on hyväksyttävää ja se tuo verotuloja valtion kassaan ihan hemmetisti. Nämä(kin) kaksi asiaa pitää alkoholin laillisena päihteena, tai no huumeena.
Kuvituskuva: americanaddictioncenters.org

Kuten jo aikaisemmin totesin, huume on sanana voimakas, pelottava jne ja juuri siksi alkoholista ei puhuta yleisellä tasolla edes sivulauseen sivulauseessa huumeena. Sen sijaan esim. kannabis on huumetta vaikka paljon "terveellisempi" päihde kuin alkoholi. Miksi kannabiksesta, amfetamiinista ja muista päihteistä ei puhuta samalla tavalla sen nimellä vaan nimenomaan huumeena? Se säikäyttää puolet ihmisistä varpailleen, mutta annapas kun otetaan keskusteluun mukaan alkoholi, niin jo muuttuu asenne.

Onko tässä pohjimmiltaan kyse siitä, että halutaan luoda tietty mielleyhtymä tietyistä päihteistä? Alkoholia huudetaan kilpaa kuinka hieno ja ihan paras se on, mutta kaikki muut päihteet on paskaa ja johtaa välittömään kuolemaan kertalaakista? Koska ne on huumeita, aivan niinkuin on alkoholikin. Mutta sitä ei tiedetä eikä sitä muisteta.

Mun mielestä olisi tasavertaista jos medioissa puhuttaisiin joko kaikista päihteistä huumeina (ml. alko), tai vielä parempi, päihteenä. Myös päihteen nimellä puhuminen jokaisesta päihteestä voisi toimia, tai ainakin sekin olisi parempi kuin nykyinen tila tässä asiassa. Itse olen otsikoinut monetkin kirjoitukseni sanalla huume, mutta tosiasiallinen syy siihen ollut se, että ihmiset haluaa ja tykkää lukea silleen kuin se joka paikassa tehdään. Ja koska ihmiset erittelee päihteet alkoholiin ja huumeisiin, voisi tulla sanomista jos otsikko olisi merkitty huumeeksi ja siellä puhuttaisiin vain alkoholista eikä niistä "oikeista" huumeista. Tulisi välittömästi kuittia siitä, että otsikko johtaa harhaan. Siksi ne on otsikoitava siten, että ihmiset tajuaa heti mistä mahtaa kirjoituksessa olla kyse. Mä en ole luonut mielikuvia eri päihteistä kellekään, sen on hoitanut aivan muut tahot, joten niitä käy kiittäminen ja minunkin on vain mentävä mukana. Yksin en pystyisi kääntämään kelkkaa suuren massan edessä.